Over ons:

Wij zijn een gezellige en enthousiaste groep percussionisten uit de regio Parkstad die ervan genieten om met onze samba ritmes iedereen in beweging te brengen. Mensen komen vaak enthousiast naar ons toe en zeggen: “Je moet wel bewegen bij het horen van jullie muziek, je kunt gewoon niet stil blijven staan!”

Zulke reacties laten onze harten blij springen, want ze doen onze naam eer aan: Saltando betekent “springend”!

We willen de mensen aansteken met vrolijkheid door onze vlotte en meeslepende sambaritmes.

Als ons ritme je heeft aangestoken, je niet meer loslaat, leef je enthousiasme dan samen met ons uit en ga met ons mee mensen in beweging brengen!

De Braziliaanse samba, komt net als de Cubaanse salsa en mambo uit Afrika, de slaven brachten hun stamtradities en hun godheden, de ritmes, mee naar de nieuwe wereld, Latijns Amerika. Deze tradities kregen een nieuwe betekenis en een nieuwe vorm, muziek werd troost en plezier. Van de traditionele houten instrumenten zoals conga’s zijn lichtere varianten gemaakt, zoals surdo’s, om naar buiten te gaan, op straat in de stad te bewegen, te spelen en te dansen.

Wij spelen onze ritmes met deze originele Afro-Braziliaanse muziekinstrumenten, zoals de wervelende repenique, de solerende tamborim en timba, de ritmische agogobel, chocalho en caixa, en uiteraard de donkere hartslag van onze band, de surdo´s.

Onze bandkleur is turquoise-blauw, dit herinnert in Brazilië aan Yemanjá, de koningin, een Afrikaanse natuurspirit, symbool van de oermoeder. Haar liefde is onvoorwaardelijk en zij zorgt voor alles wat leeft. Yemanjá houdt van bloemen en tijdens haar jaarlijkse nationale festival schenken de Brazilianen haar witte rozen door deze in de zee te gooien, waar zij leeft.

Tijdens dit festival komen vele mensen uit alle klassen en rassen op het strand bij elkaar, gekleed in wit en turquoise, en de muziek is samba…

Een mooie traditie die ons inspireert !

Sluit Menu